‘Ik zie het verdriet van mijn pleegkind, het raakt mij ook.’
‘Hoe blijf ik nabij?’
‘‘We hebben de laatste weken wel erg veel afspraken met hulpverleners staan over de kinderen. Wanneer heb ik even tijd voor mezelf?’
‘Wanneer zou het beter gaan met mijn pleegkind? Ik maak me zorgen over het gedrag dat niet verandert.’
‘Nu moet het bezoek weer verzet worden op het laatste moment. Wanneer houden ze nu eens rekening met mijn agenda?’

Op allerlei momenten en op allerlei vlakken kan het even (te) veel zijn: je kind opvoeden, je huishouden draaien, werken, afspraken met allerlei mensen, sport, school, enz. Alle ballen hoog houden is een hele klus. Hoe doe je dat? Hoe ga je om met je eigen energie? Je eigen emoties? Wat doe je als dingen je raken? Waar blijf jij?
Tijdens deze interactieve filmavond stellen we aan de hand van fragmenten zelfzorg aan de orde. Zelfzorg is onmisbaar wanneer je intensief zorgt voor kwetsbare kinderen zoals in pleegzorg.

Het doel van deze avond is het onderling uitwisselen van ervaringen en leren van elkaar. De positieve filmbeelden dienen ter inspiratie om met andere pleegouders in gesprek te gaan. Zo toont een filmfragment niet alleen het gedrag, maar ook emoties die voelbaar zijn. Zichtbaar is hoe vervolgens interacties tussen mensen verlopen en wat de invloed is van de context.

Tijdens deze avond gaat Iris Deuss, systeemtherapeut bij Juvent en daarnaast opgeleid in het werken en trainen met filmbeelden, samen met de groep door de beelden heen.

P.S. Popcorn en frisdrank zijn inbegrepen!

Voor wie?

Voor alle pleegouders van Juvent.

Praktische informatie en aanmelden

Wil jij ook mee doen aan deze interactieve filmavond? Aanmelden kan tot uiterlijk 7 november via onderstaand formulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  • MM slash DD slash JJJJ
    Vul hier de datum van de bijeenkomst/training in.
  • Voer een nummer in van 1 tot 4.
  • We proberen je vragen te beantwoorden tijdens de bijeenkomst, mits het bijdraagt aan het onderwerp.
  • We brengen jouw pleegzorgbegeleider graag op de hoogte van je aanmelding. Vang je op dit moment geen kind op? Vul hier dan 'WVM' in.