‘Ik ben prima in staat voor dit kind te zorgen, maar met alle hulpverlening eromheen….. Daar word ik af en toe gek van!’
‘Als ik dit van te voren had bedacht, dan weet ik niet of ik eraan begonnen was.’
‘En toch blijven we doorgaan, want heel voorzichtig zien we verbetering in zijn gedrag!’

Op allerlei momenten kun je soms als pleegouder het gevoel hebben dat er wel heel veel van je gevraagd wordt, of dat je tong als het ware op je knieën hangt. Je energiepeil zakt aanzienlijk. Terwijl je ook ziet dat wat je doet voor dit pleegkind goed is. Je bent je passie waarmee je gestart bent aan pleegzorg niet kwijt, maar hoe zet je dan door? Ondanks alles.

Tijdens deze interactieve filmavond stellen we aan de hand van fragmenten het thema ‘uithoudingsvermogen’ aan de orde. Wat doe jij om het vol te houden wanneer je intensief zorgt voor kwetsbare kinderen zoals in pleegzorg?

Het doel van deze avond is het onderling uitwisselen van ervaringen en leren van elkaar. De positieve filmbeelden dienen ter inspiratie om met andere pleegouders in gesprek te gaan.

Zo toont een filmfragment niet alleen gedrag, maar ook emoties, relaties en de invloed van de context. In het delen van ervaringen kan het thema breed belicht worden, hetgeen een heilzaam en steunend effect heeft.

Tijdens deze avond gaat Iris Deuss, systeemtherapeut bij Juvent en daarnaast opgeleid in het werken en trainen met filmbeelden, samen met de groep door de beelden heen.

P.S. Popcorn en frisdrank zijn inbegrepen!

Voor wie?

Voor alle pleegouders van Juvent.

Praktische informatie en aanmelden

Wil jij ook meedoen aan deze interactieve filmavond? Aanmelden kan tot uiterlijk 27 maart via onderstaand formulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  • MM slash DD slash JJJJ
    Vul hier de datum van de bijeenkomst/training in.
  • Please enter a number from 1 to 4.
  • We proberen je vragen te beantwoorden tijdens de bijeenkomst, mits het bijdraagt aan het onderwerp.
  • We brengen jouw pleegzorgbegeleider graag op de hoogte van je aanmelding. Vang je op dit moment geen kind op? Vul hier dan 'WVM' in.