Waarom pleegouder worden?

Soms kan een kind een tijdje niet meer thuis wonen, of helemaal niet meer bij ouders opgroeien, omdat de ouders niet voor hun kind kunnen zorgen. Juvent helpt kinderen en hun ouders met een pleeggezin waar een kind op warmte en een eigen plek kan rekenen. In veel gevallen is dat voor langere tijd, soms is dat voor korte tijd. Jaarlijks vinden ca. 500 Zeeuwse kinderen en jongeren een tijdelijk thuis in een pleeggezin. Ongeveer 40% daarvan betreft netwerkpleegzorg: familie of bekenden van het kind vangen het kind op. Juvent is op zoek naar pleeggezinnen die een plek willen bieden aan kinderen uit álle leeftijdscategorieën.

De informatieavond

Het zou fijn zijn als pleegouders een kind willen opvangen voor zo lang als nodig- en zo kort als mogelijk is. Dat kan dus ook betekenen dat je een kind alleen in de weekenden of tijdens de vakanties kunt opvangen. Of totdat het pleegkind 18 wordt (permanente plaatsing). Er is in ieder geval altijd behoefte aan mensen die pleegouder willen worden. Daarom organiseert Juvent een informatieavond voor mensen die denken dat het pleegouderschap misschien iets voor hen is.

 

Programma

Vanaf 19.45 uur ontvangst met een kopje koffie of thee. Daarna geven ervaren trainers uitleg over pleegzorg in Zeeland en over het voorbereidingsprogramma voor aspirant-pleegouders; het Kim!-programma. Er zijn ook pleegouders aanwezig die jou vanuit hun ervaring ins en outs zullen geven over het pleegouderschap en het programma biedt volop ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden