De wereld van pleegzorg en gezinshuizen verandert. Meer (ex-)ervaringsdeskundigen in de pleegzorg laten hun stem horen. Ouders praten steeds meer mee. Jeugdbeschermers en pleegouders bloggen, vloggen en posten op social media. Of delen hun ervaringen met theater, muziek en poëzie.

Ondertussen komt één thema telkens terug: de noodzaak van Samen. Want je doet het samen. Samen als (pleeg)ouders en gezinshuisouders. Samen met (voormalige) pleegkinderen en hun ouders. Samen met jeugdbeschermers. Met ketenpartners, met het netwerk in de buurt. Met bestuurders, beleidsmakers en onderzoekers.

Omdat we het samen doen, is aandacht voor elkaar belangrijk. Échte ontmoeting. Om met elkaar een veilige plek voor kinderen te scheppen, zodat ze weer verder kunnen met het gewone leven. Op dit symposium ontmoeten we elkaar dus, uit allerlei hoeken. Met elkaar ontdekken, discussiëren, leren en begrijpen we wat nodig is en hoe het anders kan.

Het inhoudelijke programma heeft aandacht voor innovatie, breinbrekers en opvoedinspiratie in de Pleegzorg en Gezinshuizen. Daarnaast kun je gedurende de gehele dag op het marktplein in boeken neuzen, het goede gesprek voeren, informatie opdoen bij de stands en een aantal bijzondere initiatieven bewonderen. Een zeer gevarieerd programma, dat je kunt inrichten naar jouw wens . Ontmoeten we jou ook op het Symposium Pleegzorg & Gezinshuizen – de Kracht van Samen? Heel graag tot 20 april!

kijk hier voor meer informatie en inschrijving