Mijn Backpack is een methode voor pleegkinderen om veilig en gecontroleerd hun eigen verhaal te mogen vertellen over wat er is gebeurd vanaf het moment dat ze thuis weggaan tot de aankomst in het pleeggezin.

Dit doen ze aan de hand van het verhaal van “EEND”. Eend, die thuis zijn belangrijkste spullen in zijn rode rugzak stopt en op weg gaat van zijn eigen eenden-familie naar een vreemde honden-familie. Eend kan de hoofdpersoon blijven in het verhaal. Vaak gaat het verhaal als vanzelf over op de gebeurtenissen en herinneringen van het kind zelf.

Voor wie?

Voor pleegkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, mét hun pleegouders én hun pleegzorgbegeleider. Als je geïnteresseerd bent in de workshop, bespreek dit dan eerst met jouw pleegzorgbegeleider.

Praktisch & aanmelden

Deze bijeenkomst is bedoeld voor pleegkinderen en pleegouders van Juvent. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan tot 22 maart a.s. via onderstaand formulier.

  • MM slash DD slash JJJJ
    Vul hier de datum van de bijeenkomst/training in.
  • Please enter a number from 1 to 4.
  • We proberen je vragen te beantwoorden tijdens de bijeenkomst, mits het bijdraagt aan het onderwerp.
  • We brengen jouw pleegzorgbegeleider graag op de hoogte van je aanmelding. Vang je op dit moment geen kind op? Vul hier dan 'WVM' in.