Mijn Backpack is een methode voor pleegkinderen om veilig en gecontroleerd hun eigen verhaal te mogen vertellen over wat er is gebeurd vanaf het moment dat ze thuis weggaan tot de aankomst in het pleeggezin.

Dit doen ze aan de hand van het verhaal van “EEND”.

Eend, die thuis zijn belangrijkste spullen in zijn rode rugzak stopt en op weg gaat van zijn eigen eenden-familie naar een vreemde honden-familie. Eend kan de hoofdpersoon blijven in het verhaal. Vaak gaat het verhaal als vanzelf over op de gebeurtenissen en herinneringen van het kind zelf.

Tijdens de workshop van Mijn Backpack gaan de pleegkinderen samen met elkaar op kindniveau in gesprek onder begeleiding van getrainde pleegzorgwerkers. Mooi hoe de kinderen daar herkenning vinden bij elkaar!

De pleegouders gaan samen met hun eigen pleezorgbegeleider samen in gesprek over wat Mijn Backpack precies inhoudt, wat het vervolg is, hoe hun pleegkind goed voor ‘Eend’ kan zorgen etc.

Voor wie?

Voor pleegkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, mét hun pleegouders én hun pleegzorgbegeleider. Als je geïnteresseerd bent in de workshop, bespreek dit dan eerst met jouw pleegzorgbegeleider.

Praktisch & aanmelden

Deze bijeenkomst is bedoeld voor pleegkinderen en pleegouders van Juvent. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan tot 20 oktober a.s. via onderstaand formulier.

  • MM slash DD slash JJJJ
    Vul hier de datum van de bijeenkomst/training in.
  • Voer een nummer in van 1 tot 4.
  • We proberen je vragen te beantwoorden tijdens de bijeenkomst, mits het bijdraagt aan het onderwerp.
  • We brengen jouw pleegzorgbegeleider graag op de hoogte van je aanmelding. Vang je op dit moment geen kind op? Vul hier dan 'WVM' in.