Het werkboek en de training Safer Caring bevat praktische richtlijnen, levensechte casestudy’s en tot nadenken stemmende discussies, die pleegouders helpen de weg te vinden in dit nieuwe landschap van veiliger zorg. Er wordt gekeken naar belangrijke begrippen als gedelegeerd gezag en hechting, en naar de rol van het pleegzorgteam of zorgteam (bestaande uit pleegouders, pleegzorgbegeleiders en medewerkers van gecertificeerde instellingen) in uitgebreide zin.

De Cursus

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 3 uur en kent de volgende opbouw:
Bijeenkomst 1 op maandag 9 maart:
·Rol en status leden zorgteam
· Gedelegeerd gezag
Bijeenkomst 2 op maandag 23 maart:
· Omgaan met risico’s
Bijeenkomst 3 op maandag 6 april:
· Secundaire traumatisering

Praktisch & aanmelden

Deze cursus is bedoeld voor pleegouders, pleegzorgbegeleiders en jeugdbeschermers in Zeeland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan voor de training die start in maart tot 10 februari en voor de training die start in mei tot 13 april via onderstaand aanmeldformulier. Na de sluiting van de aanmeldtermijn krijg je van ons een definitieve bevestiging van deelname. Voor elke training zijn een vast aantal plaatsen beschikbaar.

Let op! Het is voor pleegouders de bedoeling dat zij de training volgen in de regio waar zij wonen. De locatie waarvoor je bent aangemeld, kan niet tussentijds gewijzigd worden. Je zal de gehele cursus daar moeten volgen. Is maatwerk nodig? Neem dan contact op per mail juventacademie@juvent.nl, ook als je verdere vragen hebt.

Is de cursus vol? Er worden regelmatig nieuwe datums aangeboden in onze agenda.