Het werkboek en de training Safer Caring bevat praktische richtlijnen, levensechte casestudy’s en tot nadenken stemmende discussies, die pleegouders helpen de weg te vinden in dit nieuwe landschap van veiliger zorg. Er wordt gekeken naar belangrijke begrippen als gedelegeerd gezag en hechting, en naar de rol van het pleegzorgteam of zorgteam (bestaande uit pleegouders, pleegzorgbegeleiders en medewerkers van gecertificeerde instellingen) in uitgebreide zin.

De cursus

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur en kent de volgende opbouw:
Bijeenkomst 1 maandag op 8 november:
· Rol en status leden zorgteam
· Gedelegeerd gezag
· Toepassing in de praktijk

Bijeenkomst 2 op maandag 22 november:
· Omgaan met risico’s
· Secundaire traumatisering
· Toepassing in de praktijk

Praktisch & aanmelden

Deze cursus is bedoeld voor pleegouders, pleegzorgbegeleiders en jeugdbeschermers in Zeeland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan voor de training kan tot en met 20 oktober 2021 via onderstaand aanmeldformulier. Uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de training krijg je van ons een definitieve bevestiging van deelname. Voor elke training zijn een vast aantal plaatsen beschikbaar.

Let op! Het is voor pleegouders de bedoeling dat zij de training volgen in de regio waar zij wonen. De locatie waarvoor je bent aangemeld, kan niet tussentijds gewijzigd worden. Je zal de gehele cursus daar moeten volgen. Is de cursus vol? Er worden regelmatig nieuwe datums aangeboden in onze agenda.

Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op per mail juventacademie@juvent.nl