Agenda

18 05 2017

Thema-avond voor pleegouders: Gezonde seksuele ontwikkeling, opvoeden met het vlaggensysteem

Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van (pleeg) kinderen? En hoe leer je ze welk seksueel gedrag wel en niet oké is? Op 23 februari, 30 maart en 18 mei organiseert Juvent speciaal voor pleegouders thema-avonden!

Een meisje van 5 jaar trekt haar onderbroek naar beneden in de speeltuin. Een jongen van 10 jaar maakt obscene tekeningen in zijn kamer. Een (pleeg)moeder wast de piemel van haar 12-jarige zoon onder de douche, ze vindt hygiëne belangrijk. Een meisje van 15 jaar toont haar borsten voor de webcam, in ruil hiervoor vraagt ze tien euro beltegoed. Is dit gedrag gepast? Wat is een juiste reactie? Vraag tien (pleeg)ouders wat ze van deze situaties vinden en de kans is groot dat je tien verschillende antwoorden krijgt.

 

Het vlaggensysteem biedt de mogelijkheid om seksueel gedrag van kinderen en jongeren eerlijk te beoordelen en er gepast op te reageren. Alle medewerkers binnen Juvent zijn getraind in het werken met het vlaggensysteem. We vinden het waardevol dat ook u handvatten heeft om seksueel gedrag van kinderen te duiden en daar adequaat op te reageren. En vanuit een zelfde methodiek daarover met andere pleegouders of pleegzorgbegeleider in gesprek te gaan.

 

Op deze avond kijken we naar gezonde seksuele ontwikkeling en hoe we het vlaggensysteem als hulpmiddel kunnen gebruiken om een gezonde seksuele ontwikkeling van kinderen te bevorderen.

 

Datum: donderdag 23 februari van 19.30 - 21.30 uur

Locatie: Juvent Regiokantoor Walcheren, Prins   Bernhardstraat 4, 4332 XG Middelburg

 

Datum: donderdag 30 maart  van 19.30 - 21.30 uur                

Locatie: Juvent Regiokantoor   Oosterschelde, Beukenstraat 62, 4462 CA Goes

 

Datum: donderdag 18 mei van 19.30 - 21.30 uur

Locatie: Juvent Regiokantoor Zeeuws Vlaanderen,   Jacob Catsstraat 7, 4532 BW Terneuzen

 

Trainers: Tine Surbeck en Heleen van Rooijen

 

Aanmelden

Wij verzoeken u vriendelijk om u vooraf aan te melden voor de avond omdat we gemerkt hebben dat het in een groep van maximaal 12 personen het prettigst is om met elkaar te werken. Bij meer dan 12 aanmeldingen zullen we nieuwe data inplannen. Indien u interesse heeft in deze thema-avond bij u in de buurt, of u heeft voorkeur voor een bijeenkomst overdag, dan kunnen we ook kijken naar de mogelijkheden. Aanmelden kan via pleegzorg@juvent.nl 

< Terug

 

01-11-2017 t/m 01-11-2018

‘Intervisie voor pleegouders’ te Goes