Nieuws

18-11-2016Foyer Vlissingen Juvent viert 15-jarig bestaan!

 

Afgelopen 15 jaar werden zo’n 300 jongeren ondersteund op deze woonvoorziening

 

Dit jaar viert Foyer de Jeunesse in Vlissingen haar 15-jarig bestaan. Zeeuwse gemeenten, samenwerkingspartners en andere betrokkenen waren daarom op donderdag 17 november uitgenodigd om stil te staan bij het succes van de afgelopen jaren en de ontwikkelingen in dergelijke jeugdzorgvoorzieningen in Zeeland.

 

Foyer de Jeunesse biedt woonruimte aan zo’n 24 jongeren voor maximaal 2 jaar. In de Foyer krijgen de jongeren extra begeleiding op het gebied van wonen, werken, opleiding en andere levensthema’s. De afgelopen 15 jaar maakten in totaal zo’n 300 jongeren gebruik van de Foyer bij hun stap naar zelfstandigheid.

 

Belang 18+ voorzieningen

Ruud Stevens, bestuurder Juvent, ging in op het belang van dergelijke voorzieningen in Zeeland. ,,Het uitgangspunt is dat alle bewoners bewust kiezen voor de stap naar een zelfstandig leven. Sommige jongeren hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daar willen wij ons hard voor maken. De Foyer is een uitstekend voorbeeld van hoe Juvent dit al 15 jaar met succes doet. Daar mogen we trots op zijn! Tevens kunnen we de opgebouwde expertise inzetten bij de ontwikkelingen in de voorzieningen voor deze doelgroep."

 

Samenwerking

Deze middag werd verder ook ingegaan op de ontwikkelingen in het sociaal domein binnen Jeugdzorg en op de toekomst van dergelijke voorzieningen voor jongeren in Zeeland. Ook het belang van samenwerking met de omgeving werd benadrukt. Juvent werkt onder andere nauw samen met de Zeeuwse gemeenten, woningcorporaties en vele andere maatschappelijke instanties. Bas Austmann, medewerker van de Foyer: ,,Het ondersteunen van deze jongeren vraagt van ons als zorgprofessionals dat wij een jongere altijd serieus nemen in hun zoektocht naar een zelfstandig leven. Zij bepalen hoe zij hun leven willen inrichten. Wij kunnen daarin ondersteunen."

< Terug naar overzicht