Nieuws

09-06-2015In de media: onze collega Berry de Jong: Zeeuw van de dag!

Zeeuw van de dag bij Omroep Zeeland
Elke werkdag wordt er iemand door Omroep Zeeland in het zonnetje gezet. Iemand die een nieuwe start maakt of juist vertrekt; iets presenteert of een jubileum viert of onderscheiden wordt! Onlangs is onze collega Berry de Jong hiervoor aangedragen en uitgekozen! Zij vertelt in drie interviews wie ze is, wat ze doet en welke belangrijke vraag ze heeft! Luister hier de interviews.

 

Wie is Berry de Jong?
Bij Juvent werk ik als ondersteuner van de cliënten- en JongerenRaad. Ik help de ouders en de kinderen van Juvent een stem te krijgen. Dit doe ik door de ouders en kinderen in contact te laten komen met de directie, raad van bestuur en de medewerkers van Juvent om gezamenlijk te praten over het beleid van Juvent.”

 

De cliënten- en JongerenRaad zoeken leden!
In de cliëntenraad zitten ouders van jongeren die hulp krijgen van Juvent. Door natuurlijk verloop is de cliëntenraad weer op zoek naar nieuwe leden! Ook bij de JongerenRaad zijn weer plekken vrij waardoor we weer nieuwe jongeren zoeken!

 

Wat doen de Clientenraad en de JongerenRaad precies?
Ouders en jongeren geven in de raden hun mening over de manier waarop de hulp bij Juvent geregeld is. Daarvoor komen ze een aantal keer bij elkaar. De cliëntenraad spreekt regelmatig met de Raad van Bestuur en het management van Juvent. Soms zijn dat onderwerpen waar ouders of kinderen zelf tegenaan lopen. Maar het kan ook zijn dat Juvent de mening vraagt over een bepaald onderwerp zoals bereikbaarheid van hulpverleners, maaltijden of huisregels. De JongerenRaad bestaat uit jongeren die hulp krijgen van Juvent. Tijdens de vergaderingen worden mensen van Juvent uitgenodigd om informatie te geven over onderwerpen waarover jongeren willen praten.

 

Wilt u ook inspraak voor ouders en jongeren?
Bent u een ouder/kind dat zorg krijgt bij Juvent? Kom dan bij onze cliënten- of JongerenRaad!

 

Vragen en aanmelden

Heeft u vragen over het onderwerp? Of wilt u zich aanmelden? Dan kunt u een mail sturen naar clientenraad@juvent.nl of contact opnemen met Berry de Jong via het telefoonnmmer: 06 -22643835.

 

Klik hier voor meer informatie over de

JongerenRaad

Clientenraad

< Terug naar overzicht