Nieuws

09-08-2017Pleegouders werven pleegouders: goed idee?

De NVP vraagt zich af hoe jij pleegouder bent geworden? Is het door mensen in jouw omgeving die al pleegouder waren en daar invloed op hebben gehad? Of heb je zelf weleens iemand verteld over het pleegouderschap en werd die persoon ook pleegouder? Pleegouders kunnen een rol spelen in de werving van nieuwe pleegouders. Wat vind jij daarvan?

 

Het landelijke aantal nieuwe pleegouders daalt en voor het eerst in vijf jaar is de uitstroom groter dan de instroom.Voor Juvent ligt dat net anders, maar kunnen zeker niet achterover leunen. We moeten tekorten voorkomen door in te zetten op het behoud van pleegouders en zorgen voor nieuwe pleegouders. Samen met NVP zijn we erg benieuwd hoe jullie denken over het idee om pleegouders actief in te zetten voor het werven van nieuwe pleegouder. Is dat een goed idee? Laat het ons weten in de poll.

 

Ga hier naar de Poll

 

Heb je nog meer ideeën of wil je meedenken over effectieve werving? Annemieke Martens van werving pleegouders is blij met alle input en kennis! Je kan haar een mailtje sturen amartens@juvent.nl of bellen 0118 632 331 / 06 576 217 60.

< Terug naar overzicht