Nieuws

20-02-2017Pleegzorgcampagne haakt in op landelijke verkiezingen: KIES MIJ

Persbericht

“Ik kom niet voor op de stemlijsten, toch is mijn partij heel groot”

 

Juvent start samen met andere jeugdzorginstellingen in Nederland een campagne om pleegzorg hoog op de agenda van de politieke partijen te krijgen. Nog altijd zijn er te weinig pleeggezinnen om alle kinderen op te vangen. Kies mij! staat voor al die kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin.


Per 1 januari 2015 valt Jeugdzorg, waaronder pleegzorg, onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Investeren in pleegzorg en het werven van nieuwe pleegouders blijft van levensbelang. Deze campagne haakt daarom in op de landelijke verkiezingen.

Cijfers
In 2012 hebben 20.949 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 16.330 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld. Bij Juvent zijn er verspreid over heel Zeeland bijna 500 pleeggezinnen. Jaarlijks wonen er via Juvent zo’n 550 kinderen bij pleegouders. De campagne ‘Kies mij’ is onderdeel van de landelijke wervingscampagne ‘Supergewone mensen gezocht’ van Pleegzorg Nederland, gestart in 2015.

Over Juvent.
Juvent is de jeugdzorgspecialist in Zeeland. Wij zijn er voor kinderen en jongeren t/m 23 jaar, hun ouders en hun omgeving. Daar waar opvoeden en ontwikkelen niet vanzelf gaat en complexe problemen zich voordoen, zetten wij onze kennis en expertise in. Wij geloven in de kracht van gezinnen. Onze behandeling is erop gericht om de ander te versterken in hun weg naar zelfstandigheid. Zo dicht mogelijk bij het gezin thuis en waar nodig in pleeggezinnen, behandelgezinnen, gezinshuizen of specialistische behandelgroepen.

 

< Terug naar overzicht