Nieuws

01-11-2017Zeeuwse scholen ‘doneren’ schoolhek pleegzorg

PERSBERICHT

Pleegzorgambassadeurs brengen bezoek aan scholen in de Week van de pleegzorg.


Verschillende Zeeuwse basisscholen maken ruimte vrij op hun schoolhekken tijdens de ‘Week van de pleegzorg’. Op initiatief van Zeeuwse jeugdzorgorganisatie Juvent wordt aandacht gevraagd voor het tekort aan pleegouders en het belang van pleegzorg. De drie Zeeuwse pleegzorgambassadeurs bezoeken als aftrap van deze week diverse scholen om samen met de kinderen de pleegzorgbanner op te hangen.

Ambassadeurs
Met ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Nederland samen met de pleegzorgorganisaties dit jaar de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. In Zeeland doen bijna 40 scholen mee met de campagne. Door de pleegzorgorganisaties in Zeeland is in iedere regio afgelopen jaar een pleegzorgambassadeur benoemd. Albert Vader (Gemeente Vlissingen), Jan-Frans Mulder (Hulst) en Derk Alssema (Goes) brachten als ambassadeur in hun regio een bezoek aan de scholen om samen met de kinderen en Juvent het spandoek op te hangen als aftrapmoment voor de Week van de Pleegzorg.

Week van de pleegzorg
Van 1 tot en met 8 november is het voor de 3e keer Week van de Pleegzorg. In het hele land worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewonemensengezocht.nl’. Het doel is landelijk om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Ben je benieuwd naar hoeveel pleegouders er in jouw regio/gemeente actief zijn? Kijk vanaf 1 november dan op www.supergewonemensengezocht.nl.

Vraag in Zeeland

“Landelijk zien we dat het aantal pleegouders dat zich aanmeldt, daalt. In Zeeland zien we bij Juvent dat het aantal redelijk stabiel blijft, maar de vraag toeneemt. We hebben op dit moment zo’n 500 pleegouders in ons bestand. Mede dankzij de landelijke campagne supergewonenemensengezocht.nl. Toch blijft een goede match vinden een uitdaging. Ieder kind is anders en heeft andere behoeftes. Het is dus nog steeds hard nodig om op zoek te gaan naar nieuwe pleegouders. Interesse in het pleegouderschap? Juvent organiseert informatieavonden op 23 november in Terneuzen en op 12 december Goes. Kijk op onze website juvent.nl voor alle info”, vertelt Annemieke Martens, werver pleegouders Juvent.

 

< Terug naar overzicht