Over Juvent

Juvent is de grootste jeugdzorgspecialist in Zeeland met een lange historie. Al in 1906 startte haar rechtsvoorganger, de Vereeniging Kinderzorg, met de opvang van kinderen. In de jaren 90 van de vorige eeuw vormde deze vereniging zich om tot Stichting Agogische Zorgcentra Zeeland, beter bekend als AZZ. Sinds 2011 heten we Juvent.

 

Onze missie is om ervoor te zorgen dat ieder kind veilig kan opgroeien en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen tot een zelfstandige volwassene.

 

Wij zijn er voor kinderen, jongeren en hun ouders wanneer zich complexe en meervoudige problemen voordoen. Als een lichte aanpak of ondersteuning niet (meer) werkt, zetten wij intensieve en specialistische behandeling in. Wij gaan daarbij uit van de mogelijkheden van ieder individu. Wij geloven dat gezinnen met de juiste ondersteuning kunnen veranderen.

 

Iedere dag maken onze betrokken collega's zich hard om te doen wat nodig is om kinderen, gezinnen en hun omgeving te versterken op hun weg naar zelfstandigheid. Dat doen wij zo dicht mogelijk bij het gezin thuis en waar nodig in pleeggezinnen, behandelgezinnen, gezinshuizen en specialistische behandelgroepen.

 

Daar waar kinderen opgroeien, zorgen wij samen met onze partners in Zeeland voor de juiste ondersteuning en behandeling, voor nu en straks. Daar waar het toegevoegde waarde heeft, delen wij onze kennis en nemen wij het initiatief om samen te werken.