Stages bij Juvent

Stage lopen in de jeugdzorg? Kom bij Juvent!

 

Juvent biedt stageplaatsen op mbo-, hbo- en wo-niveau. Het grootste aanbod is voor hbo-studenten met de opleiding Pedagogiek of Social Work (met als uitstroomprofiel jeugdzorgwerker).  Daarnaast heeft Juvent een aantal stageplaatsen beschikbaar voor mbo-studenten die de opleiding Persoonlijk begeleider, Speciale Doelgroepen volgen. Ook zijn er ieder jaar in afstemming met de teams (op mbo en hbo-niveau) stagemogelijkheden op het gebied van ICT, Marketing & Communicatie en Administratie en in overleg WO stage/onderzoeksplaatsen.

 

Wat bieden wij?
Juvent investeert graag in toekomstige (jeugdzorg)professionals. Tijdens je stageperiode leer je alles over de jeugdzorg om je goed voor te bereiden op de beroepspraktijk. Je leert hoe je als hulpverlener met het systeem rond het kind kan samenwerken en hoe je blijvende verandering in een gezin kunt realiseren, ook in samenwerking met andere zorginstellingen. Juvent biedt alleen BOL-stageplaatsen aan (dus geen BBL-trajecten). We bieden geen kortdurende stages of vrijwilligersstages. Een stagevergoeding is onderdeel van de stage-overeenkomst met Juvent en is conform cao.

Wij bieden…

  • Een gedegen kennismaking met Juvent aansluitend op jouw studie, in de breedste zin
  • Een goede voorbereiding op de beroepspraktijk
  • De gelegenheid om je leerdoelen te behalen
  • Een stagevergoeding conform de cao
  • Als jeugdzorgprofessional mogelijkheid mee te werken in een team binnen de residentiële zorg, dagbehandeling, ambulante zorg of pleegzorg


Voorwaarden

  • Je stage duurt tenminste een half jaar
  • Je volgt jouw studie bij voorkeur aan een Zeeuws opleidingsinstituut
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. Juvent betaalt hiervoor de aanvraag
  • Bij residentiële teams draai je mee volgens rooster inclusief vakantie- en feestdagen (ook slaapdiensten)
  • Voor een aantal residentiële teams geldt een minimumleeftijd in verband met de leeftijd van de cliënten

 

Solliciteren?
Je kunt je stageverzoek voorzien van cv het gehele jaar via het online sollicitatieformulier indienen. Je stageverzoek wordt uitgezet naar de verschillende afdelingen/teams binnen Juvent. Indien één van onze afdelingen/teams interesse heeft, ontvang je van hen een uitnodiging.

 

Wees er snel bij! 

Wij ontvangen beduidend meer stageverzoeken dan dat wij stagiaires kunnen plaatsen. Houd er dus rekening mee dat de kans aanwezig is dat je niet bij Juvent terecht kunt. Hoe eerder je bent, hoe meer kans je hebt op een stageplek bij ons!

 

Meer weten?
Voor meer informatie over stageplaatsen bij Juvent kun je altijd contact opnemen met de afdeling Personeelsservice. Stuur een e-mail naar: stage@juvent.nl.