Hans Broertjes neemt op 1 oktober het stokje over van Jan Bergen, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van Juvent.

Hans is altijd werkzaam geweest in de zorg: eerst als tropenarts in Kameroen, later als ziekenhuisdirecteur. Als bestuurder van de Oosterscheldeziekenhuizen leerde hij Zeeland kennen: Hans en zijn vrouw waren direct verkocht. Toch duurde het tot 2016 voordat ze zich definitief op Schouwen-Duiveland vestigden.
Hans Broertjes heeft tot dusver niet direct ervaring in de jeugdzorg. Maar al vele jaren geleden leerde hij dat de jeugd de toekomst heeft en dat je daar in moet investeren: “In Kameroen kwam een familie met oma naar het ziekenhuis. Oma moest medicijnen krijgen en een paar dagen in het ziekenhuis blijven om te herstellen. Dit kostte het gezin vijfenzeventig gulden. De volgende dag waren ze vertrokken. Ik vroeg aan mijn collega of de familie dit niet kon betalen en deze antwoordde: “Over 2 weken beginnen de scholen weer; het schoolgeld ligt vele malen hoger. Dus als ze oma laten behandelen kunnen de kinderen niet naar school.” Een keiharde keuze, maar wel een verstandige: kinderen zijn onze toekomst!”
Hans kijkt uit naar de eerstkomende 4 jaar als voorzitter van de Raad van Toezicht. Als het goed is, zult u weinig merken van zijn komst: “Besturen is aan de bestuurder; wij, de Raad van Toezicht zijn een team, houden toezicht en geven advies. Dus als u niks van de Raad van Toezicht hoort, dan gaat het goed!”

Meer horen van Hans Broertjes? In deze video stelt hij zichzelf voor.