Pleegouderbuddy

Pleegouderbuddy

Bij de meeste startende pleegouders komt er veel op hun af. Zij hebben soms behoefte aan contact met andere (meer ervaren) pleegouders. Bijvoorbeeld om even te sparren over de (gedrags)problemen van hun pleegkind, omgang met biologische ouders of de invloed van pleegzorg in het eigen gezin. De pleegouderbuddy kan dan helpend zijn vanuit eigen ervaringen.

 

De pleegouderbuddy is een ervaren pleegouder, die weet hoe het is om (voor het eerst) een pleegkind in huis te hebben en waar pleegouders tegenaan kunnen lopen. Met de pleegouderbuddy kunnen startende pleegouders gebruik maken van de kennis en expertise van een ervaren pleegouder. Op basis daarvan kan hij/zij praktische tips geven.

 De ondersteuning die de pleegouderbuddy biedt zal aanvullend zijn op de taken en verantwoordelijkheden van de pleegzorgbegeleider. Samen met de betrokken pleegzorgbegeleider worden er afspraken gemaakt op de manier waarop hulp van de buddypleegouder wordt ingezet..

 

Hoe werkt het?
De inzet van een pleegouderbuddy is vrijwillig. Zowel nieuwe pleegouders, als pleegouders die al langer een pleegkind in huis hebben kunnen aangeven bij hun pleegzorgbegeleider of ze behoefte hebben aan de pleegouderbuddy. Vervolgens worden er  afspraken gemaakt.

 

Pleegouderbuddy worden?

Lijkt het u leuk om uw ervaringen en tips te delen met pleegouders die behoefte hebben aan een steuntje in de rug? Bespreek dit dan met uw pleegzorgbegeleider.