...zoekt een pleeggezin

SPOED 15-2-2018

Pleeggezin gezocht voor baby van 9 maanden. Ouders zijn vluchtelingen, zij verblijven nu nog in opvang elders in het land, volgende week komen zij naar Zeeland.

De baby zit nu nog in een ander pleeggezin maar het is de bedoeling dat deze ook overgeplaatst wordt naar Zeeland.

Welk pleeggezin, met thuisblijf ouder, heeft in ieder geval de komende maanden tijd om een baby op te vangen? De baby is ondervoed geweest en een slechte drinker. Dit betekent lang zitten met een voeding, geduld is een vereiste!

Liefst in omgeving Goes.

Meer weten? Neem dan vanmiddag nog contact op met Jacqueline op nr. 06 22 52 30 34 

 

Nieuw 31-01-2018

Voor Carlos van 13 jaar zijn we op zoek naar een plek waar hij op mag groeien. Carlos heeft al veel meegemaakt en hierdoor trauma’s opgelopen.

Om deze te kunnen verwerken is het belangrijk dat hij een stabiele thuissituatie krijgt. Carlos woont op dit moment op een crisisgroep.

 

Carlos geniet van één op één momenten met zijn opvoeders, samen op pad gaan, samen een spelletje spelen. Soms moppert hij eerst dat hij geen zin heeft, maar heeft dan toch plezier tijdens de activiteiten. Carlos kan lief en zorgzaam zijn. Om de controle te houden wil Carlos veel bepalen, eist dan dingen en raakt gefrustreerd als het niet kan of mag. Dit uit zich dan in boze en opstandige buien.

 

We zijn voor Carlos op zoek naar pleegouders zonder jonge kinderen die heel stevig in hun schoenen staan. Regels, grenzen en consequenties moeten Carlos de veiligheid bieden die hij nodig heeft, daarnaast de zekerheid dat hij niet wordt weggestuurd als hij even “op hol” slaat en zijn pleegouders in eerste instantie regelmatig zal afwijzen. Pleegouders moeten bereid zijn om mee te participeren in het complexe familienetwerk. Carlos volgt speciaal onderwijs.

Meer informatie bij Anja 06-53748592 / avandesteenoven@juvent.nl

 

Nieuw 23-01-2018

Weekendgezin gezocht!

De 8-jarige Anika is een vrolijk, actief, maar soms ook pittig meisje.

We zoeken voor Anika een weekendgezin in de buurt van Kapelle waar ze 1x per 3 weken mag komen spelen. Leeftijdsgenootjes of jongere kinderen zou leuk zijn; huisdieren eveneens.

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58 / fgoncalves@juvent.nl 

 

Nieuw 23-01-2018

Welk pleeggezin wil regelmatig een plek bieden aan de zusjes Yasmin en Hanna van 12 en 9? Deze meisjes wonen sinds 2 jaar in Nederland en vader vindt het belangrijk dat ze zich goed ontwikkelen en zo goed mogelijk Nederlands leren spreken (wat ze overigens best al goed doen). Yasmin is een lief en stoer meisje wat van voetbal en basketbal houdt. Hanna is meer een “meisje – meisje” en houdt van kleding, nagellak en knutselen.

Er wordt deeltijdpleegzorg voor deze meiden gevraagd, waarbij gedacht wordt aan de weekenden, maar de precieze invulling is bespreekbaar. We hopen op een pleeggezin met eigen kinderen en/of pleegkinderen, liefst woonachtig in Goes.

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58 / fgoncalves@juvent.nl 

 

De vragen voor Jens van 10, Lea van 8 en de zusjes Mette en Olinthe zijn opgelost! Rami (12) en Nelson (8) gaan binnenkort ieder naar een pleeggezin. De tweeling van vijf blijkt toch niet naar een ander gezin te hoeven verhuizen, en dat is natuurlijk de allerfijnste reden om een vraag in te kunnen trekken. En datzelfde geldt voor Piet.

We wensen alle kinderen en pleeggezinnen een goede toekomst met elkaar.

 

04-08-2017

Als het niet lukt om binnen de familiekring een passende opvang te vinden is er een pleeggezin nodig voor Christian, een heerlijk baasje van 8 jaar. Christian heeft vooral voorspelbaarheid en structuur nodig. Hij houdt er van om te knuffelen met mensen die hij aardig vindt, is gek op auto’s (en andere voertuigen met wielen!) en dinosaurussen. Verder houdt hij zoals heel veel kinderen erg van z’n playstation.

Christian volgt bijzonder onderwijs en heeft naast een licht verstandelijke beperking ook lichamelijk wat problemen. Motorisch is hij niet heel sterk, en hij is vatbaar voor ziekten. Christian groeit van complimenten!

We zoeken een pleeggezin voor hem, waar hij mag wonen voor zo kort als mogelijk, maar ook voor zo lang als nodig is. Christian is er aan gewend om in een gezin met kinderen te wonen, dat zou ook in het pleeggezin fijn zijn.  Liefst op Zuid-Beveland.

Update 02-11-2017: Christian heeft inmiddels een plekje in het netwerk gevonden, maar er is nog geen besluit dat hij hier ook kan blijven. Daarom zijn we in gesprek met een pleeggezin dat op verschillende punten kan bieden wat Christian nodig heeft. Helaas ziet het er naar uit, dat het oorspronkelijke plan (op termijn bij een van de ouders gaan wonen) misschien niet haalbaar is. En dat is het enige punt waar het betreffende pleeggezin niet aan kan voldoen: het biedt geen opgroeiplek, terwijl die misschien/waarschijnlijk nodig zal zijn. Vandaar dat de vraag voor Christian nog steeds actueel is. Voelt u zich aangesproken?

Bel of mail naar Jacqueline Lepoeter, 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl.

Update 08-02-18: er zijn ontwikkelingen die de kans dat we een bestandspleeggezin nodig hebben voor Christian kleiner maken, maar het is nog te vroeg om deze vraag al in te trekken. we komen dus nog steeds graag in contact met mensen die met ons in gesprek willen over Christian.

 

26-7-2017:

Yves is een 8-jarige jongen die helaas niet meer in zijn huidige pleeggezin kan blijven. Daarom zoeken we voor hem een nieuw pleeggezin waar hij verder op mag groeien. Een pleeggezin zonder andere kinderen heeft de voorkeur.

Bij Yves is sprake van hechtingsproblematiek, een pleeggezin zou hem dus o.a. veel duidelijkheid, voorspelbaarheid en grenzen moeten kunnen aanbieden. Yves functioneert wat lager dan gemiddeld dus hij wordt snel overvraagd. Yves is een actieve jongen die zowel graag alleen als met anderen speelt.

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl .

Update 31-10-2017: de vraag is nog steeds actueel, dus reacties zijn welkom!

 

(vraag geplaatst  08-05-2017)

Jos van 8 jaar zoekt een pleeggezin waar hij langere tijd mag wonen en de ruimte krijgt om zijn verdriet om bepaalde gebeurtenissen te verwerken.

Jos is een vrolijke enthousiaste jongen, behulpzaam als hij het leuk vind. Hij heeft humor en is een slimme jongen, hij kan verbanden leggen en stelt vragen. Aan de andere kant is hij ook erg aanwezig en druk, hij wil graag exclusieve aandacht.  Soms maakt hij spullen van anderen kapot, op school doet hij dit niet. Jos is angstig om alleen te zijn.

 

We zoeken voor Jos een stevig pleeggezin dat hem duidelijkheid en structuur kan bieden. Geen jongere kinderen, want dan is hij dominant en jaloers. Oudere kinderen kan, maar pas vanaf 15/16 jaar. Liefst in regio Walcheren, maar aan de rand van de Oosterschelderegio (Lewedorp etc) zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Zelf vindt Jos een speelveldje vlakbij belangrijk en hij wil graag zijn familie blijven zien!

Wie wil meer weten? Neem dan contact op met Benthe Sommen via telefoon 06 23 60 50 06 of via email bsommen@juvent.nl.

Update 13-06-2017: de vraag voor Jos heeft nog geen reacties opgeroepen, we hopen dat die alsnog komen!

update 31-07-2017: we weten dat het vakantietijd is en ook pleeggezinnen dan uitrusten. Vakantietijd brengt hopelijk óók energie om aan iets nieuws te beginnen: zorgen voor Jos bijvoorbeeld. De vraag voor Jos heeft nog geen enkele reactie opgeroepen, wij wachten dus op u!

Update 09-01-2018: Ondertussen zijn we bezig met het onderzoeken van een mogelijke match!

 

Aspirant-pleegouders die deelnemen aan het Kim!-programma: jullie kunnen rechtstreeks contact opnemen met je eigen begeleiders om meer informatie te krijgen over één of meer kinderen. Nog niet met het oog op plaatsing, maar wel om je in te leven in welke vragen er op je af kunnen komen als pleegouder.

 

 

U bent nog geen pleegouder, maar u wordt wel geraakt door wat u hierboven leest?

 

Misschien is deelname aan het Kim!-programma een optie voor u, of wilt u over één specifiek kind met ons verder praten?

Mail naar wvmpleegzorg@juvent.nl[1]  of bel op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur naar onze bureaudienst op 0118 63 28 55 of  naar 1 van de matchers:

 

Anja van Steenoven            06 53 74 85 92                             

Benthe Sommen                    06 23 60 50 06

Fatima Goncalves                 06 22 52 30 58

Jacqueline Lepoeter              06 22 52 30 34


[1] Door naamswijziging van onze afdeling in ‘Werving-Voorbereiding-Matching Pleegzorg’  is ook ons e-mailadres vanaf 01-05-2017 gewijzigd. E-mail naar ons voorgaande e-mailadres (cspleegzorg@juvent.nl) wordt voorlopig nog doorgeleid.