Wat voor gezin zoeken we?

De kinderen hebben verschillende ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt die sporen hebben nagelaten. Daarvoor is in de nabije toekomst nog hulpverlening nodig. In het dagelijks leven in het pleeggezin hebben ze allebei behoefte aan pleegouders die lief zijn en daarnaast in staat zijn om rust, duidelijkheid en structuur te bieden. Pleegouders die begrijpen dat de kinderen in het verleden hebben ondervonden dat ze niet altijd op volwassenen konden rekenen. Dus pleegouders die begrijpen waar gedrag zoals grenzen testen vandaan komt, zonder zich dat persoonlijk aan te trekken. Tenslotte: het is logisch dat de kinderen behoefte hebben aan regelmatig contact met elkaar (als ze niet samen blijven wonen) en andere heel belangrijke mensen die ze al heel hun leven kennen. Het zou mooi zijn als we voor Jip en Lotte een plek in  Zeeuws-Vlaanderen kunnen vinden omdat daar hun wortels liggen, maar ook andere (Zeeuwse) pleeggezinnen nodigen we graag uit om te reageren.

Ben je of ken je het steungezin voor Jip en/of Lotte?

Meer weten of verder praten over deze vraag? Mail naar jlepoeter@juvent.nl, of bel Jacqueline op 06 22 52 30 34. Werkdagen maandag t/m donderdag.

Nog even dit: de kinderen heten natuurlijk niet echt Jip en Lotte, de vraag die we voor hen stellen is wél echt. We hebben toestemming van de grote mensen om hen heen om op deze manier een goede plek voor hen te zoeken.