Dit jaar werkt de Stichting Kinderzorg voor het eerst samen met ‘Welcome in Zeeland’. Zij beheren en verhuren vanaf dit jaar het vakantiehuis Zonnevylle. Stichting Kinderzorg geeft een stukje achtergrondinformatie over deze keuze en wat dat tot gevolgen heeft.

 

Waarom commerciële verhuur?

De uitleg hiervan komt van de secretaris van Stichting Kinderzorg Wim van Liere. “Allereerst, de term commerciële verhuur klopt maar deels. Zo stellen we voor een deel van het jaar het vakantiehuis ter beschikking voor de commerciële verhuur. De rest van het jaar is Zonnevylle alleen beschikbaar voor de pleeggezinnen die bij Juvent zijn aangesloten. Hiervoor is gekozen omdat met de commerciële verhuur een deel van de onderhoudskosten terugverdiend wordt. Zo kan Zonnevylle beschikbaar blijven voor pleeggezinnen en dát is ons doel”, aldus Wim. “Zonder commerciële verhuur zouden de kosten te hoog worden en zouden we Zonnevylle wellicht van de hand moeten doen. We weten hoeveel plezier pleeggezinnen beleven aan het vakantiehuis en daarom willen we het behouden.”

 

Hoe kan men boeken?

Om te kunnen boeken en daarbij gebruik te kunnen maken van de speciale tarieven voor pleeggezinnen, krijgt men elk jaar een code. Die code is alleen bestemd voor de periodes die gereserveerd zijn voor Juvent-pleeggezinnen. Als bij reserveringen deze code wordt gemeld, dan wordt automatisch het speciale tarief berekend.

Dit jaar is Zonnevylle nog een paar weken beschikbaar voor pleeggezinnen. Kijk op de website van ‘Welcome in Zeeland’ via deze link voor actuele data. Als je in die weken wilt boeken, bel dan met Morien Janse van ‘Welcome in Zeeland’ 06-11 47 47 87. Houd de code van 2020 bij de hand. Zij kan de reservering vervolgens op de goede manier verwerken. Wil je weten welke periodes in 2020 voor Juvent gereserveerd zijn, klik dan hier.

Voor 2021 kun je onderstaande codes gebruiken:
Week= juvent@21@week
Midweek = juvent@21@midweek
Weekend = juvent@21@weekend

Hier vind je de periodes die in 2021 voor Juvent gereserveerd zijn. Mocht je nu al willen boeken voor 2021, bel dan met Morien Janse 06-11 47 47 87. Vergeet ook hier de code voor 2021 niet te vermelden.

De Juvent-periode 2021 blijft exclusief voor pleeggezinnen gereserveerd tot en met januari 2021. In januari 2021 kun je online boeken op de website van ‘Welcome In Zeeland’, daarna weer telefonisch bij Morien Janse. Na januari kan iedereen voor de ‘Juvent-periode’ reserveren dus ook toeristen. Maar pleeggezinnen betalen dan nog steeds het lage tarief als ze de code voor 2021 melden.

 

Wat zijn de kosten voor het huren van Zonnevylle?

In het volgende overzicht zie je de huurtarieven voor 2020 en 2021:

  2020 2021
Weekend (vrijdagavond tot zondagavond) €80 + toeristen belasting* €130 + toeristenbelasting*
Midweek (maandagmiddag tot vrijdagochtend) €200 + toeristenbelasting* €250 + toeristenbelasting*
Week (vrijdagavond tot vrijdagochtend) €250 + toeristenbelasting* €300 + toeristenbelasting*

*Toeristenbelasting 2020 is €1,30 per persoon per nacht. Voor 2021 is de toeristenbelasting nog niet bekend.

Door de inkomsten van de commerciële verhuur worden de kosten van het onderhoud van Zonnevylle deels goedgemaakt. De tarieven voor pleeggezinnen zal de komende jaren nog wel stijgen en ligt nu al hoger dan in de jaren vóór 2020. Maar daar staat ook iets tegenover. Pleeggezinnen hoeven niet meer schoon te maken en voor bedlinnen wordt gezorgd. Deze kosten neemt voorlopig Stichting Kinderzorg voor haar rekening. Ook is het interieur in 2020 vernieuwd en opgeknapt.

Mochten tarieven wijzigen, zal dit overigens altijd worden overlegd met de Pleegouderraad van Juvent. Net als over welke periodes het beste geserveerd wordt voor pleeggezinnen.