Voor wie?

Een Jongerenhuis is bedoeld voor jongeren die op zoek zijn naar een tijdelijke huisvesting omdat ze hulp nodig hebben bij hun weg naar zelfstandigheid. Het zijn jongeren die overdag in ieder geval leren of werken of daar naar toe werken. De jongerenhuizen bieden ook onderdak aan nieuwkomers, zoals jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning en jongeren die in (jeugd)hulpverleningsvoorzieningen hebben gewoond. We vinden het belangrijk dat jongeren het zelf leuk vinden om met anderen samen te wonen en daarbij begeleid en gecoacht willen worden.

Doel

Veel bewoners van Jongerenhuis de Bevelanden zijn nog niet helemaal in staat om zelfstandig te leven. Juvent biedt hen de mogelijkheid om daar op korte termijn verandering in te brengen. We bieden een combinatie van wonen, leren en begeleiding. Jongerenhuis de Bevelanden helpt hen op weg naar een zelfstandige plek in de maatschappij.

Kosten

Voor een verblijf in Jongerenhuis hebben jongeren (normaal begaafd) geen indicatie nodig. Ze betalen zelf de huur voor hun kamer. Daarnaast is het belangrijk dat ze een dagbesteding hebben, zoals school of werk.

Contact

Wil je meer informatie over Jongerenhuis? Neem dan contact met ons op.