In Zeeland werken alle betrokkenen rondom het pleegkind volgens de benadering van Safer Caring. Iedereen rondom het pleegkind wordt gevraagd anders te gaan samenwerken, te communiceren, te informeren, risico’s te bespreken en samen tot besluiten te komen in het zorgteam. Een zorgteam bestaat bij voorkeur uit de pleegouders, pleegzorgbegeleiders, ouders, lokale toegangsteams (vrijwillig kader), medewerkers van gecertificeerde instellingen (gedwongen kader) en afhankelijk van leeftijd, pleegkinderen zelf. De kracht zit hem voornamelijk in dat iedereen dezelfde kant op kijkt.

De training

Tijdens de training zal het perspectief van pleegouders en uiteraard het pleegkind en eventueel eigen kinderen ingebracht worden. Alle partijen hebben immers een rol in het zorgteam dat alleen door samenwerking veilige pleegzorg kan stimuleren. Voorafgaand aan de training vragen we je huiswerk te maken ter voorbereiding. De trainingsdagen hebben de volgende opbouw:

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur en kent de volgende opbouw:
Bijeenkomst 1 op maandag 28 oktober:
· Rol en status leden zorgteam
· Gedelegeerd gezag
· Toepassing in de praktijk

Bijeenkomst 2 op maandag 11 november:
· Omgaan met risico’s
· Secundaire traumatisering
· Toepassing in de praktijk

Praktisch & aanmelden

Deze cursus is bedoeld voor pleegouders, pleegzorgbegeleiders en jeugdbeschermers in Zeeland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden voor de training kan tot 7 oktober a.s. via onderstaand aanmeldformulier. Uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de training krijg je van ons een definitieve bevestiging van deelname. Voor elke training zijn een vast aantal plaatsen beschikbaar.

Is de cursus vol? Er worden regelmatig nieuwe datums aangeboden in onze agenda.

Heb je verder nog vragen? Pleegouders kunnen met vragen terecht bij hun pleegzorgbegeleider of bij de Juvent Academie via juventacademie@juvent.nl of telefoonnummer 0118-632357.

Naam(Vereist)