Het traject om pleegouder te worden zie je hier.

Informatiepakket

Je ontvangt informatie per mail of per post

Informatieavond

Je bezoekt een informatieavond bij jou in de buurt. Daar krijg je informatie over pleegzorg en Juvent. Je kunt ook al je vragen stellen aan Kim!-begeleiders en pleegouders.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden. Dit verplicht je tot niets.

Intake

Veelal telefonisch volgt er een intake. We bespreken jouw situatie en je wensen ten aanzien van pleegzorg en bepalen samen met jou of het een goed moment is om te starten aan ons Kim!-programma.

Kim!-programma

Je volgt twee verdiepingsdagen. Hier leer je meer over thema’s die met pleegzorg te maken hebben, zoals relatie met de ouders, hechting, identiteit en het omgaan met soms ingewikkeld gedrag van je pleegkind. We komen op huisbezoek en vragen je huiswerk te maken.

Acceptatie

Samen met jou beslissen we of je opgenomen wordt in ons pleegouderbestand.

Matching

Is er een kind wiens situatie aansluit bij jouw wensen en situatie, dan maak je kennis. Klikt het van beiden kanten? Dan is er een match en komt het kind bij je logeren of wonen. Dit wordt – indien mogelijk – langzaam opgebouwd.

Behoud

Je staat niet alleen voor de zorg. Jouw pleegzorgbegeleider is er voor jou om je te begeleiden in de zorg. Samen kijken jullie wat goed is voor het kind en zijn/haar ontwikkeling.

Training

Tijdens de plaatsing volg je naar eigen wens trainingen en bezoek je thema-avonden. Deze avonden worden georganiseerd door Samen Sterk. Zij luisteren naar de ontwikkel of informatiebehoefte van pleegouders en proberen daar op aan te sluiten.

 

Je kunt op ieder moment pauzeren of beslissen om te stoppen met het traject.