De Nationale Week van Zorg en Welzijn vindt vanaf vandaag tot 17 maart plaats. In dit kader willen we aandacht vragen voor het tekort aan pleeggezinnen die zich in zetten voor kinderen en jongeren in jeugdhulp. Soms kan een kind een tijdje niet meer thuis wonen, of helemaal niet meer bij ouders opgroeien omdat de ouders niet voor hun kind kunnen zorgen. Jaarlijks vinden ca. 500 Zeeuwse kinderen en jongeren een (tijdelijk) thuis in een pleeggezin. Juvent is nog steeds op zoek naar nieuwe pleegouders die een plek hebben in huis en hart.

Pleegouders

Pleegouders zijn mensen die tijdelijk voor een kind van een ander willen zorgen. Zijn mensen die warmte en structuur geven. Waar en wanneer nodig een luisterend oor kunnen bieden of een steuntje in de rug kunnen zijn. Mensen die het vertrouwen in de omgeving en het zelfvertrouwen van een kind terug willen geven. En bovenal daar zelf vertrouwd mee zijn. Al vanaf dat ze baby zijn, tot aan puber voor een weekendje of soms voor langer.

Laat je informeren

Is jouw huis zo’n veilige haven en is rust en structuur vanzelfsprekend? Misschien is het de overweging waard om pleegouder te worden. Is het beeld nog onvoldoende wat pleegzorg inhoud om deze overweging goed te kunnen maken? Dan nodigen wij je van harte uit voor één van onze informatiebijeenkomst bij jou in de buurt.

Data

  • Woensdag 14 maart 2018, Kantoor Veldzigt in Middelburg
  • Dinsdag 10 maart 2018, MFC De Meulvliet in Tholen
  • Donderdag 17 mei 2018, Porthos in Oostburg
  • Donderdag 14 juni 2018, Gemeentehuis Borsele in Heinkenszand
  • Donderdag 4 oktober 2018, Gemeentehuis Zierikzee in Zierikzee
  • Woensdag 14 november 2018, Kantoor Veldzigt in Middelburg
  • Donderdag 22 november 2018, Regiokantoor Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen
  • Dinsdag 11 december 2018, Regiokantoor Oosterschelderegio in Goes

Programma

In grove lijnen ziet het programma er als volgt uit. Vanaf 19:45 uur ontvangst met een kopje koffie of thee. Daarna geven ervaren trainers uitleg geven over pleegzorg in Zeeland en over het voorbereidingsprogramma voor aspirant-pleegouders. Er zijn ook pleegouders aanwezig die jou vanuit hun ervaring ins en outs zullen geven over het pleegouderschap. Het programma biedt volop ruimte voor het stellen van vragen.

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie over pleegzorg of de informatieavond kun je bellen naar 0118 – 632 855. Je kunt ook mailen naar: pleegzorg@juvent.nl onder vermelding van: Informatieavond pleegzorg. Meteen aanmelden? Stuur dan ook een e-mail naar pleegzorg@juvent.nl. Na ontvangst sturen we een bevestiging en een overzicht van het programma.