Dankzij de Roundtable 39 Schouwen-Duiveland heeft Juvent weer dozen vol troostknuffels voor kinderen in pleegzorg. De leden van de Ronde Tafel leveren door deze schenking een bijzondere bijdrage aan het verzachten van de pijn op het moment dat een kind bij een noodsituatie uit de vertrouwde omgeving wordt gehaald.

Gieke Schuwer, pleegzorgbegeleider bij Juvent: “De knuffelkonijnen die we als pleegzorgwerkers uitdelen bij uithuisplaatsingen of overplaatsingen, geven de kinderen een beetje troost bij een hele ingrijpende ervaring. Niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor pubers is een knuffel belangrijk. Naast troost, geeft het tevens wat afleiding. Een knuffel stelt een kind op het gemak, waardoor contact krijgen als hulpverlener iets makkelijker wordt. Juvent is Roundtable 39 Schouwen-Duiveland dan ook enorm dankbaar, mede namens al deze kinderen in de pleegzorg.”

Happy Horse

De knuffels -ook wel traumaknuffels genoemd-, worden ook in veel andere vormen van hulpverlening gebruikt zoals ziekenhuis, slachtofferhulp, ambulances, politie etc. De langoor-troostkonijnen zijn van Happy Horse van het Ronald McDonald kinderfonds. Juvent kan dankzij donaties al jarenlang kinderen een knuffel aanreiken bij een heftige gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een uithuisplaatsing. Dankzij eerdere donaties konden de afgelopen jaren Kika-knuffels een eervolle taak vervullen.