Naam: Aniëla Engels

Functie: Teamcoach

In dienst sinds: 2009

“Sinds mei 2022 begeleid ik 3 teams met elk 10 collega’s die werken binnen de afdeling Ambulant en Pleegouders als Pleezorgbegeleiders of als IPT’er (Intensieve pedagogische thuishulp). Tot die tijd werkte ik 13 jaar als Pleegzorgbegeleider bij Juvent. Toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging, wilde ik graag verder als Teamcoach. Gelukkig kon dat binnen deze organisatie waar de werksfeer fijn is.

 

Ik functioneer als coach van de teams en ik vind het bijzonder om naast hen te mogen staan. Hen te helpen hun kwaliteiten te ontdekken en benutten, zelfs als zij die nog niet helemaal zien. Samen kijken we welke rollen al aanwezig zijn in het team en hoe we iedereen op een plaats kunnen zetten die het hele team sterker maakt. Ik stimuleer teams en individuen om zichzelf verder te ontwikkelen. We bespreken thema’s als werkdruk en het aangeven van grenzen en helpen elkaar te ontwikkelen door het geven van feedback. Hun werk is intensief en solistisch. Het is dus erg belangrijk dat er mensen zijn die vanuit een helicopterview meekijken en goed voor hen zorgen.

 

Ik ben Juvent dan ook dankbaar voor de kans die ik kreeg om Teamcoach te worden van deze warme club mensen. Als je aangeeft wat je ontwikkelwensen zijn, wordt daarover meegedacht en waar mogelijk ruimte voor gemaakt. Binnenkort start ik bij de Juvent Academy met een opleiding voor coaches. Daar hoop ik tips en tools te krijgen om mijn collega’s en de organisatie nog verder vooruit te helpen.”