Naam: Natalie Zuijdwegt

Functie: MST Supervisor

In dienst sinds: 2014

“Ik geef supervisie aan vijf MST therapeuten die jongeren van 10 tot en met 18 jaar helpen met problemen als spijbelen, drugsgebruik of criminaliteit. Kwetsbare jongeren, die vastlopen op alle gebieden van hun leven.

 

De grootste uitdaging na de aanmelding is het helder krijgen van de situatie. Wat ging er bijvoorbeeld vooraf aan die heftige ruzie thuis? Hoe bouwde de spanning bij de ouders op? Of wat deed hun zoon waardoor hij later thuiskwam dan afgesproken? We kijken naar de jongere zelf en naar invloed van familie, vrienden, school en andere mensen in hun leven. Wie betrekken we bij de therapie? Dat kunnen ook opa of de buurvrouw zijn. Daarna schrijven we het behandelplan en gaan we van start.

 

De resultaten van onze therapie zijn al jaren stabiel en goed. We zien jongeren hun leven opnieuw inrichten en hun school of werk weer oppakken. Minder delicten, meer rust in huis, betere schoolresultaten.

 

Als Supervisor geef ik inhoudelijk advies over casussen en help ik onze therapeuten zich verder te ontwikkelen. Ik ben er ook verantwoordelijk voor dat de methodiek op de juiste manier toegepast wordt. Hiervoor ben ik 24 uur per dag bereikbaar. Hoe goed opgeleid en ervaren onze therapeuten ook zijn, ze moeten altijd bij iemand terechtkunnen.

 

En dat is bij Juvent goed geregeld. We worden als team zowel intern als landelijk begeleid en zelfs getraind door een MST expert vanuit MST Nederland waarbij er vanuit MST Services ook in de Verenigde Staten meegekeken en gemonitord wordt. Ook onderling is er een uitstekende sfeer en teamspirit. Als je een moeilijk gesprek hebt, is er altijd wel een collega die daarna belt om te vragen hoe het ging. En we volgen continu aanvullende en nieuwe trainingen. Ik heb de basisopleiding EMDR gevolgd en hoop de vervolgopleiding te doen om me verder te specialiseren.

 

Ik vind Juvent een hele open organisatie waarbij je veel vrijheid krijgt om je werk uit te voeren en ideeën in te brengen. We denken samen met het managementteam na over waar er behoefte aan is in Zeeland en hoe we hier invulling aan kunnen geven. Ja, ik ervaar de voordelen van een organisatie die in ontwikkeling is met veel mogelijkheden voor de toekomst.”