De Pleegouderraad (POR) is een luisterend oor voor pleeg(groot)ouders. De raad verzamelt ervaringen van pleegouders en deelt deze met Juvent. Zo werken we met elkaar aan oplossingen. Het is belangrijk dat pleegouders actief meedenken en meepraten over pleegzorgbeleid, hulp aan pleegkinderen en begeleiding van pleegouders. Pleegouders doen dat door lid te worden van de POR of deel te nemen aan een overleg.

Voor wie?

Ben je pleeg(groot)ouder en wil je een bijdrage leveren aan de Pleegouderraad, door bijvoorbeeld het organiseren van een dag voor pleegouders, het versterken van de stem va pleegouder bij projecten en/of als klankbord fungeren. Of ben je financieel sterk en past het penningmeesterschap bij je? De Pleegouderraad nodig je van harte uit om deel te nemen aan dit overleg, bij voorkeur fysiek. Mocht het met de thuissituatie organisatorisch beter uitkomen om het overleg digitaal bij te wonen, is dat ook zeker te regelen.

Aanmelden?

Geef rechtstreeks aan de Pleegouderraad door of én hoe je wilt deelnemen aan dit overleg. Ook als je lid wil worden, kan je dat mailen naar pleegouderraad@juvent.nl. Zij zullen je de nodige informatie geven over bijvoorbeeld aanmeldprocedure, de presentievergoeding of reiskostenvergoeding. Een vrijblijvende  afspraak maken voor een bak koffie kan natuurlijk ook nog steeds!