Samen Sterk!

Samen Sterk! is een vast onderdeel van de begeleiding van pleeggezinnen, net als bepaalde trainingen en activiteiten. Alle activiteiten vind je terug in onze agenda of op pleegzorg.nl. Samen of zelf iets organiseren of graag meer weten rondom een bepaald thema? Neem contact op met Samen Sterk! door ze te mailen.

  • team Pleegzorg Walcheren: Marian Borg
  • team Pleegzorg Oosterschelde: Tineke de Carpentier
  • team Pleegzorg Zeeuws-Vlaanderen: Sasja Sala
  • team Werving, Voorbereiding en Matching: Aletta van de Voorde

Trainingen voor pleegouders

Onze gedragsdeskundigen of pleegzorgbegeleiders bieden regelmatig trainingen aan voor pleegouders. De trainingen bestaan uit verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, hechting, intervisiebijeenkomsten of Triple P. Kijk voor actuele trainingen en data in onze agenda.

Safer Caring

Safer Caring is de nieuwe benaderingswijze voor pleegzorg in Zeeland en helpt alle betrokkenen bij pleegkinderen om te gaan met risico’s in de dagelijkse praktijk. Het is een methode waarin het werken aan een veilige leefomgeving voor pleegkinderen en voorkómen van secundaire traumatisering bij pleeg­ouders en pleegzorgbegeleiders centraal staan. Hierdoor worden de risico’s kleiner op voortijdige beëindiging van pleegzorgplaatsingen.

Pleegzorg.nl

Zoals hierboven aangegeven kun je alle trainingen die georganiseerd worden door Samen Sterk, ook terugvinden in de Gids op Pleegzorg.nl. Naast het trainingsaanbod biedt Pleegzorg.nl ook een besloten community. Je kunt hier samen met andere pleegouders in gesprek, verhalen delen en berichten sturen. Met een account kun je toegang aanvragen tot de community.

Ook biedt het platform informatie over tientallen pleegzorg-onderwerpen in de bibliotheek. Van geldzaken tot opvoeding van je pleegkind. Alle informatie is gecheckt door experts.

Juvent Academie

Juvent zorgt er met de Juvent Academie voor dat de pleegzorgprofessionals opgeleid blijven. Op deze manier kunnen zij jou goed begeleiden. Heb je behoefte aan aanvullende kennis? Geef dit dan aan bij jouw pleegzorgbegeleider. Bij specifieke problematiek of een trainingsprogramma kun je bij de gemeente terecht.

Pleegoudersupport Zeeland

Heb je al kennis gemaakt met Pleegoudersupport Zeeland? Deze onafhankelijke organisatie in Zeeland houdt zich bezig met het bieden van ondersteuning aan pleegouders onder het motto: voor pleegouders door pleegouders. Bijvoorbeeld in de vorm van koffieochtenden, trainingen, lezingen of seminars.

De Nederlandse Vereniging voor pleeggezinnen

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (de NVP) helpt jou om het beste voor je pleegkind te bereiken. Ze zijn er voor pleegouders, pleegkinderen en eigen kinderen in pleeggezinnen. Ze bieden plaats voor pleeggezinnen, waar je gehoord en gezien wordt, waar je waardering en steun vindt en waar je je stem kan laten horen om samen de pleegzorg te verbeteren. Je kunt als pleegouder terecht bij de helpdesk voor onafhankelijk (juridisch) advies over pleegzorg, ze maken ontmoetingen mogelijk en laten de stem van pleeggezinnen horen, landelijk en lokaal.

Ga naar…