...zoekt een pleeggezin

Nieuw 13-11-2017

Voor Jens (10 jaar) zijn we op zoek naar een opgroeiplek. Een pleeggezin dat begrijpt dat ook jongens van 10 in sommige opzichten nog heel klein kunnen zijn, en misschien wel blijven. Een pleeggezin, dat de verwachtingen laag kan houden, veel geduld heeft en goed om kan gaan met een druk kind. Jens is gewend om samen te wonen met andere kinderen, zowel klein als groot, en met dieren. Dat gaat allemaal goed. Meer weten? bel of mail: 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl .

 

Nieuw 13-11-2017

We zoeken voor Lea (8 jaar) een warm nest met pleegouders die ook duidelijkheid kunnen bieden, een plek om op te groeien.

Lea vindt het soms moeilijk om werkelijkheid en fantasie te scheiden. ze kan zich spoken in het hoofd halen waarbij een nuchtere volwassene nodig is om er even op te wijzen dat spoken niet bestaan. Lea vraagt, waarschijnlijk langdurig, veel aandacht: steeds in je buurt willen zijn, voortdurend vragen stellen en steeds even checken of je er nog bent. ze accepteert wel begrenzing daar in. De plaatsing van Lea vraagt bereidheid van pleegouders om samen te werken met andere hulpverlening, mogelijk ook binnen de gezinssituatie. Ingewikkeld: Lea lijkt bang om te gaan slapen, daardoor heeft ze de neiging te gaan dwalen door het huis en soms ook anderen wakker te houden. Wie helpt haar om niet meer zo bang te zijn? Meer info bij Jacqueline Lepoeter,  bel of mail: 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl

 

Nieuw 13-11-2017

Voor de achtjarige Nelson zoeken we een pleeggezin waar hij langdurig mag blijven. Nelson woont al sinds hij peuter was in zijn huidige pleeggezin maar door ernstige ziekte van één van de pleegouders moet er nu helaas een andere plek voor hem gevonden worden. Als plekje in de kinderrij, zou het voor Nelson prettig zijn om de jongste te zijn. Nelson is een vrolijke jongen met een gemiddeld IQ.  Hij houdt van voetballen en doet graag een spelletje. Kan druk zijn en houdt ervan om te bewegen, maar zit ook graag met een tablet op de bank daarnaast is hij  muzikaal. Door wat Nelson heeft meegemaakt, is zijn hechting een aandachtspunt.

Nelson is in het pleeggezin opgevoed met de normen en waarden van het christelijk geloof.

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl 

 

Nieuw en spoed! 8-11-2017

Voor een jongedame van 4 jaar jong zoeken we met spoed een pleeggezin, vermoedelijk ergens in de week van 13 november. Het perspectief is nog niet duidelijk maar het zou fijn zijn als dit meisje wat langer kan blijven – mocht dit nodig zijn.

De jongedame in kwestie is een vrolijke tante die makkelijk toenadering zoekt (misschien te makkelijk). Ze houdt van buiten spelen, tekenen, en van de tv en tablet. Ze lijkt wat achter te lopen in haar ontwikkeling.

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl 

Update 13-11-2017: We hebben een pleeggezin gevonden. Bedankt voor alle reacties van de pleeggezinnen die gereageerd hebben!

 

04-08-2017

Als het niet lukt om binnen de familiekring een passende opvang te vinden is er een pleeggezin nodig voor Christian, een heerlijk baasje van 8 jaar. Christian heeft vooral voorspelbaarheid en structuur nodig. Hij houdt er van om te knuffelen met mensen die hij aardig vindt, is gek op auto’s (en andere voertuigen met wielen!) en dinosaurussen. Verder houdt hij zoals heel veel kinderen erg van z’n playstation.

Christian volgt bijzonder onderwijs en heeft naast een licht verstandelijke beperking ook lichamelijk wat problemen. Motorisch is hij niet heel sterk, en hij is vatbaar voor ziekten. Christian groeit van complimenten!

We zoeken een pleeggezin voor hem, waar hij mag wonen voor zo kort als mogelijk, maar ook voor zo lang als nodig is. Christian is er aan gewend om in een gezin met kinderen te wonen, dat zou ook in het pleeggezin fijn zijn.  Liefst op Zuid-Beveland.

Update 02-11-2017: Christian heeft inmiddels een plekje in het netwerk gevonden, maar er is nog geen besluit dat hij hier ook kan blijven. Daarom zijn we in gesprek met een pleeggezin dat op verschillende punten kan bieden wat Christian nodig heeft. Helaas ziet het er naar uit, dat het oorspronkelijke plan (op termijn bij een van de ouders gaan wonen) misschien niet haalbaar is. En dat is het enige punt waar het betreffende pleeggezin niet aan kan voldoen: het biedt geen opgroeiplek, terwijl die misschien/waarschijnlijk nodig zal zijn. Vandaar dat de vraag voor Christian nog steeds actueel is. Voelt u zich aangesproken?

bel of mail naar Jacqueline Lepoeter, 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl.

 

04-08-2017

Piet van 8 jaar is op zoek naar een perspectief biedende plaatsing in omgeving Terneuzen. Meer informatie? Neem dan contact op met onze afdeling via 0118 - 63 28 55 12.00 tot 17.00 of via wvmpleegzorg@juvent.nl

 

26-7-2017:

Yves is een 8-jarige jongen die helaas niet meer in zijn huidige pleeggezin kan blijven. Daarom zoeken we voor hem een nieuw pleeggezin waar hij verder op mag groeien. Een pleeggezin zonder andere kinderen heeft de voorkeur.

Bij Yves is sprake van hechtingsproblematiek, een pleeggezin zou hem dus o.a. veel duidelijkheid, voorspelbaarheid en grenzen moeten kunnen aanbieden. Yves functioneert wat lager dan gemiddeld dus hij wordt snel overvraagd. Yves is een actieve jongen die zowel graag alleen als met anderen speelt.

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl .

Update 31-10-2017: de vraag is nog steeds actueel, dus reacties zijn welkom!

 

24-07-2017

Fofi is een 14-jarig intelligente en pittige jongedame. Ze woont op een groep van Juvent maar omdat haar netwerk verder erg klein is wordt er voor haar een weekendgezin gezocht waar ze in ieder geval 1x in de maand naar toe kan, maar wellicht ook eens in de vakanties, of zomaar tussendoor theedrinken.

Fofi zou het leuk vinden om in een weekendgezin gezellige dingen te doen. Ze denkt hierbij aan eten, koken, winkelen, films kijken. Liever niet al te sportieve activiteiten.

Een pleeggezin zonder andere kinderen heeft  in eerste instantie de voorkeur

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl.  Let op:  in de periode tot 14-08 meer info via wvmpleegzorg@juvent.nl of (op werkdagen vanaf 12.00 uur) ons algemene nummer: 0118 63 28 55.

Update 31-10-2017: Voor Fofi was een geschikt weekendgezin gevonden, echter gezien een ontwikkeling in het leven van Fofi bleek een andere hulpvorm beter.

 

28-06-2017

We zoeken een steungezin in de omgeving van Terneuzen, voor twee kleine meisjes: Mette van 3 en haar babyzusje Olinte van (inmiddels bijna) 9 maanden.

Update 02-11-2017: er loopt een kennismaking tussen ouders en een pleeggezin die er heel positief uit ziet, we gaan er vanuit dat dit gaat slagen. Zó fijn, en ook zo belangrijk omdat een steungezin soms kan voorkomen dat ouders zo overbelast raken dat een kind uiteindelijk in crisispleegzorg belandt.

 

Rami is een 12 jarige jongen die momenteel op een groep van Juvent woont.

In de weekenden woont hij bij zijn moeder, samen zijn ze uit hun land van herkomst naar Nederland gevlucht vanwege oorlog. We zoeken voor hem óf een pleeggezin waar hij doordeweeks terecht kan zodat hij in het weekend bij zijn moeder kan wonen, of juist andersom: een weekendgezin zodat hij doordeweeks bij zijn moeder kan wonen. Het zou dan wel een lang weekend zijn; van vrijdagmiddag na school, tot maandagochtend. En een pleeggezin bij voorkeur in de omgeving van Kapelle.

Rami is een lieve jongen die houdt van gezelschap en gezelligheid. Als het niet gaat zoals hij wil kan hij boos of verdrietig worden. Hij houdt van sportieve activiteiten, van muziek maken en is gek op dieren. Hij is gelovig en moeder hoopt op een christelijke gezin voor Rami. Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl  of ons algemene nummer: 0118 63 28 55.    

 

Voor Quincy en Thirza, tweelingzusjes van 5,  zoeken we een opgroeiplek waar ze samen groot mogen worden. De meisjes hebben al veel meegemaakt en hebben daardoor hechtingsproblematiek ontwikkeld. Ingewikkeld: Quincy is vaak verdrietig en bang en aan de ene kant zoekt ze nabijheid en troost, aan de andere kant is ze bazig, vindt ze het moeilijk om het gezag van haar opvoeders te accepteren-laat staan dat ze zich kan toevertrouwen aan hen. Thirza wil vooral graag zelf de regie houden. Beide meisjes zijn normaal begaafd maar door hun problemen hebben ze meer nodig dan regulier basisonderwijs kan bieden.  We zoeken voor hen een stevig en rustig pleeggezin dat daarmee om kan gaan en (eventueel) open staat voor extra ondersteuning.  De meisjes zijn op hun eigen manier een ‘setje’, de één hangt meer aan de ander als omgekeerd. Bel of mail naar Jacqueline: 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl

Update 02-11-2017: de vraag voor deze kindjes heeft eerder diverse reacties opgeroepen maar nog niet het antwoord waarnaar we op zoek waren. De situatie is inmiddels wat veranderd, waardoor er onduidelijkheid is ontstaan over het perspectief van de kinderen. Dat betekent dat tot er meer duidelijkheid is even pas op de plaats maken. 

 

(vraag geplaatst  08-05-2017)

Jos van 8 jaar zoekt een pleeggezin waar hij langere tijd mag wonen en de ruimte krijgt om zijn verdriet om bepaalde gebeurtenissen te verwerken.

Jos is een vrolijke enthousiaste jongen, behulpzaam als hij het leuk vind. Hij heeft humor en is een slimme jongen, hij kan verbanden leggen en stelt vragen. Aan de andere kant is hij ook erg aanwezig en druk, hij wil graag exclusieve aandacht.  Soms maakt hij spullen van anderen kapot, op school doet hij dit niet. Jos is angstig om alleen te zijn.

 

We zoeken voor Jos een stevig pleeggezin dat hem duidelijkheid en structuur kan bieden. Geen jongere kinderen, want dan is hij dominant en jaloers. Oudere kinderen kan, maar pas vanaf 15/16 jaar. Liefst in regio Walcheren, maar aan de rand van de Oosterschelderegio (Lewedorp etc) zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Zelf vindt Jos een speelveldje vlakbij belangrijk en hij wil graag zijn familie blijven zien!

Wie wil meer weten? Neem dan contact op met Benthe Sommen via telefoon 06 23 60 50 06 of via email bsommen@juvent.nl.

Update 13-06-2017: de vraag voor Jos heeft nog geen reacties opgeroepen, we hopen dat die alsnog komen!

update 31-07-2017: we weten dat het vakantietijd is en ook pleeggezinnen dan uitrusten. Vakantietijd brengt hopelijk óók energie om aan iets nieuws te beginnen: zorgen voor Jos bijvoorbeeld. De vraag voor Jos heeft nog geen enkele reactie opgeroepen, wij wachten dus op u!

 

Aspirant-pleegouders die deelnemen aan het Kim!-programma: jullie kunnen rechtstreeks contact opnemen met je eigen begeleiders om meer informatie te krijgen over één of meer kinderen. Nog niet met het oog op plaatsing, maar wel om je in te leven in welke vragen er op je af kunnen komen als pleegouder.

 

 

U bent nog geen pleegouder, maar u wordt wel geraakt door wat u hierboven leest?

 

Misschien is deelname aan het Kim!-programma een optie voor u, of wilt u over één specifiek kind met ons verder praten?

Mail naar wvmpleegzorg@juvent.nl[1]  of bel op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur naar onze bureaudienst op 0118 63 28 55 of  naar 1 van de matchers:

 

Anja van Steenoven            06 53 74 85 92                             

Benthe Sommen                    06 23 60 50 06

Fatima Goncalves                 06 22 52 30 58

Jacqueline Lepoeter              06 22 52 30 34


[1] Door naamswijziging van onze afdeling in ‘Werving-Voorbereiding-Matching Pleegzorg’  is ook ons e-mailadres vanaf 01-05-2017 gewijzigd. E-mail naar ons voorgaande e-mailadres (cspleegzorg@juvent.nl) wordt voorlopig nog doorgeleid.