...zoekt een pleeggezin

04-08-2017

Als het niet lukt om binnen de familiekring een passende opvang te vinden is er een pleeggezin nodig voor Christian, een heerlijk baasje van bijna 8 jaar. Christian heeft vooral voorspelbaarheid en structuur nodig. Hij houdt er van om te knuffelen met mensen die hij aardig vindt, is gek op auto’s (en andere voertuigen met wielen!) en dinosaurussen. Verder houdt hij zoals heel veel kinderen erg van z’n playstation.

Christian volgt bijzonder onderwijs en heeft behalve op verstandelijk vlak ook lichamelijk wat problemen. Motorisch is hij niet heel sterk, en hij is vatbaar voor ziekten. Christian groeit van complimenten!

We hopen dat Christian op termijn bij één van zijn ouders kan gaan wonen maar kunnen niet voorspellen wanneer dat haalbaar zal zijn. Christian heeft in ieder geval familie die bij hem betrokken is, en die regelmatig contact met hem wil hebben.

We zoeken dus een pleeggezin voor hem, waar hij mag wonen voor zo kort als mogelijk, maar ook voor zo lang als nodig is. Christian is er aan gewend om in een gezin met kinderen te wonen, dat zou ook in het pleeggezin fijn zijn.  Liefst op Zuid-Beveland. Verder praten over Christian? bel of mail naar Jacqueline Lepoeter, 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl . NB ivm vakantie in de periode 09-08 t/m 08-09-17 vanaf 12.00 uur 0118 63 28 55 of wvmpleegzorg@juvent.nl.  

 

04-08-2017

Piet van 8 jaar is op zoek naar een perspectief biedende plaatsing in omgeving Terneuzen. Meer informatie? Neem dan contact op met onze afdeling via 0118 - 63 28 55 12.00 tot 17.00 of via wvmpleegzorg@juvent.nl

 

03-08-2017 SPOED

Een gezin voor minimaal een jaar voor twee jonge jongens, waarvan er 1 zeer ernstig ziek is.

Wie heeft ruimte in zijn huis en hart om deze jongetjes of in ieder geval één ervan, te geven wat hij nodig heeft; aandacht, liefde, rust en veel tijd omdat ziekenhuisbezoeken regelmatig terugkerende activiteiten zijn.

Meer informatie? Neem dan contact op met onze afdeling via 0118 - 63 28 55 12.00 tot 17.00 of via wvmpleegzorg@juvent.nl

 

31-07-2017:

-SPOED-

Gezocht: 1 slaapkamer met twee bedden en een campingbedje in een warm pleeggezin voor 3 jonge vluchtelingetjes, voorlopig voor een periode van 3 maanden!

Sinds ruim een week verblijven Sarah (volgende week 8), Aziz (6) en Leah (3) samen via een noodbedplaatsing in een pleeggezin waar ze nu nog een paar dagen kunnen blijven. We weten niet heel veel van de achtergrond van deze kinderen, wat we wel weten is dat ze samen met hun ouders in 2015 naar Nederland zijn gevlucht, tot nu toe in verschillende asielzoekerscentra hebben gewoond en dat hun ouders door eigen problemen nu niet voor hen kunnen zorgen. De kinderen en ouders mogen in Nederland blijven, het gezin krijgt binnenkort een woning op Walcheren. 

Het huidige pleeggezin vertelt dat het alle drie lieve en welopgevoede kinderen zijn, die erg aan elkaar hangen.  Sarah vindt het wel heel leuk, om ook met de eigen dochter van het pleeggezin te spelen. De kinderen zijn gewend om samen op één kamer te slapen (de zusjes zelfs in hetzelfde bed!), we hopen dan ook heel erg dat we een gezin voor hen vinden waar ze ook samen terecht kunnen. De kinderen spreken al behoorlijk goed Nederlands. De oudste 2 bezochten voor de vakantie een speciale school voor asielzoekers-/vluchtelingenkinderen (Middelburg) en kleine Leah ging 2 ochtenden in de week naar een peuterspeelzaal.  Heeft u die kamer, warmte en tijd? Neem contact op met Jacqueline Lepoeter: jlepoeter@juvent.nl  of 06 22 52 30 34.

Update 3-8-2017: Voor deze kinderen is een gezin gevonden, en wat ook heel fijn is, een gezin waar ze alle 3 naar toe kunnen!!

 

26-7-2017:

Yves is een 8-jarige jongen die helaas niet meer in zijn huidige pleeggezin kan blijven. Daarom zoeken we voor hem een nieuw pleeggezin waar hij verder op mag groeien. Een pleeggezin zonder andere kinderen heeft de voorkeur.

Bij Yves is sprake van hechtingsproblematiek, een pleeggezin zou hem dus o.a. veel duidelijkheid, voorspelbaarheid en grenzen moeten kunnen aanbieden. Yves functioneert wat lager dan gemiddeld dus hij wordt snel overvraagd. Yves is een actieve jongen die zowel graag alleen als met anderen speelt.

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl .  Let op:  in de periode tot 14-08 meer info via wvmpleegzorg@juvent.nl of (op werkdagen vanaf 12.00 uur) ons algemene nummer: 0118 63 28 55.

 

24-07-2017

Fofi is een 14-jarig intelligente en pittige jongedame. Ze woont op een groep van Juvent maar omdat haar netwerk verder erg klein is wordt er voor haar een weekendgezin gezocht waar ze in ieder geval 1x in de maand naar toe kan, maar wellicht ook eens in de vakanties, of zomaar tussendoor theedrinken.

Fofi zou het leuk vinden om in een weekendgezin gezellige dingen te doen. Ze denkt hierbij aan eten, koken, winkelen, films kijken. Liever niet al te sportieve activiteiten.

Een pleeggezin zonder andere kinderen heeft  in eerste instantie de voorkeur

Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl.  Let op:  in de periode tot 14-08 meer info via wvmpleegzorg@juvent.nl of (op werkdagen vanaf 12.00 uur) ons algemene nummer: 0118 63 28 55.

 

28-06-2017:

We zoeken een steungezin in de omgeving van Terneuzen, voor twee kleine meisjes: Mette van 3 en haar babyzusje Olinte van 5 maanden.

 

Olinte is geboren met een ernstige aandoening waardoor zij veel vraagt van haar ouders. Het grootste deel van haar leventje tot nu toe heeft ze in het ziekenhuis gelegen. Natuurlijk gaat in zo’n situatie de eerste aandacht naar het kleintje, maar ook kindjes van 3 hebben aandacht nodig! Tot nu toe is Mette steeds opgevangen door verschillende mensen, terwijl het goed voor haar is om gewoon een vast plekje te hebben waar zij terecht kan als dat even nodig is. Ouders vinden het ook belangrijk, dat Mette in het steungezin ook gewoon wordt ‘opgevoed’: regels en grenzen krijgt aangeboden. Papa en mama zouden het fijn vinden, om ook af en toe juist exclusieve aandacht aan Mette te kunnen geven door Olinte een dagje of 2 dagen in vertrouwde handen uit te besteden. En in het ideaalplaatje, kunnen ouders heel af en toe óók een keer samen iets doen, zonder kindjes. De zorg voor Olinte vraagt geen medische kennis of vaardigheden. Wel tijd, geduld en rustig kunnen blijven als het niet goed met haar lijkt te gaan: er is een professioneel netwerk op de achtergrond dat zo nodig 24/7 bereikbaar is als er zorgen over haar toestand zijn. We zijn benieuwd welk pleeggezin met veel tijd en flexibiliteit, iets denkt te kunnen betekenen voor deze vraag. Ook gezinnen die wel de zorg voor 1 van de 2 kindjes denkt te kunnen bieden, maar niet (afwisselend, een enkele keer samen) voor beide kindjes: reageer! Meer weten? Jacqueline Lepoeter, jlepoeter@juvent.nl of 06 22 52 30 34. Let op:  in de periode 08-08 tot 08-09 meer info via wvmpleegzorg@juvent.nl of (op werkdagen vanaf 12.00 uur) ons algemene nummer: 0118 63 28 55.

update 31-07-2017: omdat de zorg voor ouders even te veel was heeft Olinte een paar weken gelogeerd in een crisispleeggezin. Dat gezin heeft genoten van een vrolijke baby, die het goed gedaan heeft bij hen en geen medische zorg nodig heeft gehad. Helaas kan dit pleeggezin niet de rol van steungezin voor Olinte en/of Mette bieden – die vraag blijft dus onverminderd van kracht!.

 

Dit voorjaar stond een poosje de vraag naar een weekendpleeggezin voor Robert (2 ½)  op deze plek. Er was een gezin voor hem gevonden, maar….. moeder en Robert verhuisden naar de andere kant van Zeeland!

update 31-07-2017: er hebben zich meerdere pleeggezinnen gemeld voor de weekendopvang van Robert, met één daarvan zouden we graag door willen. Door verschillende omstandigheden kunnen we op dit moment helaas nog niet verder met de matching.

 

Rami is een 12 jarige jongen die momenteel op een groep van Juvent woont.

In de weekenden woont hij bij zijn moeder, samen zijn ze uit hun land van herkomst naar Nederland gevlucht vanwege oorlog. We zoeken voor hem óf een pleeggezin waar hij doordeweeks terecht kan zodat hij in het weekend bij zijn moeder kan wonen, of juist andersom: een weekendgezin zodat hij doordeweeks bij zijn moeder kan wonen. Het zou dan wel een lang weekend zijn; van vrijdagmiddag na school, tot maandagochtend. En een pleeggezin bij voorkeur in de omgeving van Kapelle.

Rami is een lieve jongen die houdt van gezelschap en gezelligheid. Als het niet gaat zoals hij wil kan hij boos of verdrietig worden. Hij houdt van sportieve activiteiten, van muziek maken en is gek op dieren. Hij is gelovig en moeder hoopt op een christelijke gezin voor Rami. Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl  of ons algemene nummer: 0118 63 28 55.    

 

Voor Quincy en Thirza, tweelingzusjes van 5,  zoeken we een opgroeiplek waar ze samen groot mogen worden. De meisjes hebben al veel meegemaakt en hebben daardoor hechtingsproblematiek ontwikkeld. Ingewikkeld: Quincy is vaak verdrietig en bang en aan de ene kant zoekt ze nabijheid en troost, aan de andere kant is ze bazig, vindt ze het moeilijk om het gezag van haar opvoeders te accepteren-laat staan dat ze zich kan toevertrouwen aan hen. Thirza wil vooral graag zelf de regie houden. Beide meisjes zijn normaal begaafd maar door hun problemen hebben ze meer nodig dan regulier basisonderwijs kan bieden.  We zoeken voor hen een stevig en rustig pleeggezin dat daarmee om kan gaan en (eventueel) open staat voor extra ondersteuning.  De meisjes zijn op hun eigen manier een ‘setje’, de één hangt meer aan de ander als omgekeerd. Bel of mail naar Jacqueline: 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl

update 31-07-2017: meerdere gezinnen hebben gereageerd op de vraag voor de tweeling, met één gezin gaan we verder om te onderzoeken of zij de opgroeiplek kunnen bieden die deze meisjes nodig hebben. Omdat we bij deze mogelijke match zowel mogelijkheden als risico’s zien  en we echt nog in de onderzoeksfase zitten, staan we nog steeds open voor andere reacties. De meisjes hebben vooral een klein en rustig gezin nodig, liefst zonder andere pleegkinderen.

 

Elise van 6 heeft ondanks haar jonge leeftijd al geleerd dat je er niet altijd op kunt rekenen dat de grote mensen voor je zorgen, zij heeft juist in haar jonge leventje al voor de jongere kinderen in haar gezin gezorgd!

update 31-07-2017: we hebben een fijn gezin voor Elise gevonden waar zij kind mag gaan zijn en op mag groeien! De verhuizing betekent voor Elise in alle opzichten een grote verandering en zal dan ook spannend voor haar zijn. We denken daarom de komende tijd vast nog af en toe aan dit kleine meisje, dat helemaal alleen een nieuwe wereld binnentreedt. We hopen dat ze snel vriendjes is met het hondje van het gezin en dat die haar, samen met het pleeggezin zelf natuurlijk, zal helpen wennen.   

 

(vraag geplaatst  08-05-2017)

Jos van 8 jaar zoekt een pleeggezin waar hij langere tijd mag wonen en de ruimte krijgt om zijn verdriet om bepaalde gebeurtenissen te verwerken.

Jos is een vrolijke enthousiaste jongen, behulpzaam als hij het leuk vind. Hij heeft humor en is een slimme jongen, hij kan verbanden leggen en stelt vragen. Aan de andere kant is hij ook erg aanwezig en druk, hij wil graag exclusieve aandacht.  Soms maakt hij spullen van anderen kapot, op school doet hij dit niet. Jos is angstig om alleen te zijn.

 

We zoeken voor Jos een stevig pleeggezin dat hem duidelijkheid en structuur kan bieden. Geen jongere kinderen, want dan is hij dominant en jaloers. Oudere kinderen kan, maar pas vanaf 15/16 jaar. Liefst in regio Walcheren, maar aan de rand van de Oosterschelderegio (Lewedorp etc) zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Zelf vindt Jos een speelveldje vlakbij belangrijk en hij wil graag zijn familie blijven zien!

Wie wil meer weten? Neem dan contact op met Benthe Sommen via telefoon 06 23 60 50 06 of via email bsommen@juvent.nl.

Update 13-06-2017: de vraag voor Jos heeft nog geen reacties opgeroepen, we hopen dat die alsnog komen!

update 31-07-2017: we weten dat het vakantietijd is en ook pleeggezinnen dan uitrusten. Vakantietijd brengt hopelijk óók energie om aan iets nieuws te beginnen: zorgen voor Jos bijvoorbeeld. De vraag voor Jos heeft nog geen enkele reactie opgeroepen, wij wachten dus op u!

 

(vraag geplaatst  16-05-2017)

We zoeken 2 fijne pleeggezinnen,  waarschijnlijk voor wat langere tijd. Het betreft 2 broers; Leon van 12,5 en Zach van 11. De jongens hebben een zwaar verlies meegemaakt.

Voor Zach hopen we dat hij in de buurt van school en vriendjes kan blijven en zoeken we daarom een gezin in de omgeving Middelburg- Zuid, Arnemuiden, Nieuwland.

Korte omschrijving Zach:

Zachtmoedig, lief, muzikaal, nu gespannen en onzeker en kan dit overschreeuwen en niet altijd de waarheid vertellen. Hij hoopt zelf op een pleeggezin met een huisdier.

update 21-07-2017: Voor Leon is een pleeggezin gevonden en Zach kan waarschijnlijk in zijn netwerk terecht. Dat zou natuurlijk heel fijn zijn, we duimen dat dit lukt en wachten op bevestiging daarvan.

 

Aspirant-pleegouders die deelnemen aan het Kim!-programma: jullie kunnen rechtstreeks contact opnemen met je eigen begeleiders om meer informatie te krijgen over één of meer kinderen. Nog niet met het oog op plaatsing, maar wel om je in te leven in welke vragen er op je af kunnen komen als pleegouder.

 

 

U bent nog geen pleegouder, maar u wordt wel geraakt door wat u hierboven leest?

 

Misschien is deelname aan het Kim!-programma een optie voor u, of wilt u over één specifiek kind met ons verder praten?

Mail naar wvmpleegzorg@juvent.nl[1]  of bel op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur naar onze bureaudienst op 0118 63 28 55 of  naar 1 van de matchers:

 

Anja van Steenoven            06 53 74 85 92                             

Benthe Sommen                    06 23 60 50 06

Fatima Goncalves                 06 22 52 30 58

Jacqueline Lepoeter              06 22 52 30 34


[1] Door naamswijziging van onze afdeling in ‘Werving-Voorbereiding-Matching Pleegzorg’  is ook ons e-mailadres vanaf 01-05-2017 gewijzigd. E-mail naar ons voorgaande e-mailadres (cspleegzorg@juvent.nl) wordt voorlopig nog doorgeleid.